Massage

relaxatiemassage


Een relaxatiemassage is een fijne behandeling als je even helemaal tot rust wilt komen of jezelf wenst te verwennen

De relaxatiemassage is bedoeld je een pauze te geven en even alles los te laten.  Door aanraking ervaar je een positieve connectie met je lichaam en het doorbreken van de constante gedachtestroom. Zo wordt je rustig en kom je terug meer in balans. 


Een lichaam dat zich leert ontspannen kan letterlijk en figuurlijk een stootje verdragen

Naast het ontspannende effect heeft de massage ook een preventieve en ondersteunende uitwerking.  Ze kan (spannings)klachten verlichten zoals hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, nekklachten en stijfheid van spieren en gewrichten. Tevens zorgt de massage voor een betere bloedsomloop en toe- en afvoer van weefselvloeistoffen en een verbeterde stofwisseling. 


Het is een misvatting te denken dat een massage pas en alleen effect heeft als hij stevig is, als de “spieren flink worden aangepakt” 

De relaxatiemassage richt zich op de buitenste lagen van het spierweefsel. De druk is licht en de bewegingen zijn rustig. 

Bij overbelasting door veel sporten of fysiek werk kan het stevig masseren van de spieren zeker voor een sneller herstel van de spieren zorgen. Maar veelal komen chronische spierspanningen niet door overbelasting maar worden deze veroorzaakt door stress of een gebrek aan rust. De spanning komt dus van binnenuit. Als stress de (mede) oorzaak is van pijnklachten en spierspanning is het essentieel om door een zachte massage het lichaam het vertrouwen te geven dat het zich kan ontspannen.


BOEK JE RELAXATIEMASSAGE

+32 473 23 01 98
info@zininbalans.be