Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een vorm van yoga waarin diepe ontspanning, mindfulness, mobiliteit, soepelheid en versterking van gewrichten en bindweefsel samenkomen. Deze zachte yogastijl is rustig maar kan ook wel intensief zijn. Het is inspannen op een passieve manier. 


Yin Yoga is de tegenhanger van ons hectische leven, de kalmte in de storm

Er bestaan veel vormen van yoga en elke vorm heeft iets moois te bieden. 

Vele yogavormen zijn Yang yogavormen waarbij de focus voornamelijk ligt op de spieren. Houdingen worden daarom actief en krachtig uitgevoerd. 

Yin Yoga is net het tegenovergestelde. Houdingen worden zo passief mogelijk uitgevoerd met zo min mogelijk spierspanning. Hierdoor ga je een laagje dieper, voorbij de spieren, en komt de focus te liggen op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Doordat je lang in dezelfde houding blijft (tussen 2 en 5 minuten) zak je steeds dieper weg  en wordt het bindweefsel gerekt en ontstaat er meer mobiliteit en flexibiliteit in je gewrichten. Je zal zien dat je lichaam vaak tot meer in staat is dan je denkt, als je er de tijd voor neemt.


Bij een Yin houding probeer je vanuit de ademhaling zoveel mogelijk te ontspannen en dan

is het een kwestie van loslaten, overgave aan de zwaartekracht en ruimte creëren in je lichaam

Yin Yoga heeft ook een meditatief en rustgevend effect. Tijdens een houding ontspan je en laat je het steeds stiller worden. Je ademhaling en de houdingen leiden je naar je bewustzijn van gedachten, gevoelens, sensaties en acceptatie. Door stil te worden in de houdingen train je jouw geest om tot rust te komen, zelfs in uitdagende omstandigheden. Doordat je lang in de houdingen blijft, heb je de tijd om je mentale en emotionele toestand te observeren en los te laten. In een wereld van haast en to-do lists creëert het een absolute oase van rust. 


Yin Yoga gaat zowel over het loslaten van je spieren als van de wervelingen in je hoofd

Het aantal houdingen tijdens een Yin les ligt beduidend lager dan bij de dynamische yogavormen. Dit komt omdat je veel langer in de houdingen blijft. Bij elke houding zoek je naar de beste manier om ontspannen in de houding te verblijven, terwijl je deze toch op een intensieve manier beleeft. Je kunt jezelf hierbij ondersteunen door het gebruik van hulpmiddelen (kussen, dekens, riemen, yogablokken, bolster)


Yin Yoga laat je voelen dat je actief kunt zijn en tegelijk uit kunt rusten in het Zijn


BOEK JE YIN YOGA LES 

+32 473 23 01 98
info@zininbalans.be