Verloop ontspanningsmassage

Verloop van de massage

Vóór de massage

Al het nodige voor een aangename en veilige sfeer is aanwezig. De warme lekker geurende ruimte en tal van kaarsjes brengen je meteen op je gemak. 

We maken een korte kennismaking. Heb je eventuele medische problemen (zie meldingsplicht) vraag ik jou me dit mee te delen. Het is belangrijk te weten waar ik rekening mee dien te houden. Er is ruimte om aan te geven of er extra aandachtspunten zijn (zoals bijvoorbeeld extra focus op hoofd of rug).

Nadien kan je je omkleden. Aangezien de ontspanningsmassage met warme kruidenolie gebeurt trek je zoveel als mogelijk uit, waar jij je prettig bij voelt. De slip wordt sowieso aangehouden. Hou je liever ook je beha aan, dan hou ik hier rekening mee tijdens de massage. Ik behandel jou vanuit mijn grootste respect. Het is de bedoeling dat je jou gedurende de massage comfortabel voelt. 

Tijdens de massage

De massage wordt respectvol gegeven. Tijdens de massage wordt het volledige lichaam afgedekt. Enkel de zones die op dat moment gemasseerd worden, worden ontbloot. 

De massage gebeurt in stilte. Zo krijgt ook je geest de kans om tot rust te komen. Heb je een vraag of opmerking tijdens de massage dan hoor ik dit uiteraard graag. Moet je tijdens de massage naar het toilet, gewoon vragen. Blijf niet met dit ongemak liggen. 

Na de massage

Op het einde van de massage laat ik je rustig bijkomen en kan je nog even blijven liggen. 

Na het aankleden word je nog een glaasje water of indien gewenst een tas thee aangeboden. Zo worden vrijgekomen afvalstoffen afgevoerd en kun je gehydrateerd weer de deur uit. Ik neem rustig de tijd voor nog een eventuele babbel. Ik doe dit kleinschalig. Mogelijks zijn er geen wachtenden voor of na u. 

Zorg ook na de ontspanningsmassage voor wat rust voor jezelf en drink in de 24 uur na de massage veel water. Zo vermijd je hoofdpijn de dag na de massage.