Over mij

Over mij ... en zin in balans

Hi! Ik ben Eveline, oprichtster van Zin in Balans. Dé plek waar ik mijn hart heb verloren en mezelf heb gevonden.

Laat me jou even meenemen in mijn parcours.
In 2001 studeerde ik af als maatschappelijk assistent – maatschappelijk adviseur. Sindsdien was ik tewerkgesteld binnen human resources. Ik vond het steeds fijn anderen te informeren en adviseren. Hun wegwijs maken en hen de nodige ondersteuning bieden waar nodig gaf me veel voldoening.

Maar ik verlangde naar meer. Ondersteuning op een diepgaander niveau zeg maar. 

Mijn fascinatie voor innerlijke groei en bewustwording leeft in mij voor zover ik me kan herinneren. Naast het lezen van boeken volgde ik vele opleidingen: Groeitraject rond hoogsensitiviteit, workshops zelfontwikkeling, jaaropleiding ‘De invloed van je kinderjaren’, … om er enkele te noemen. Daarnaast was ook yoga voor mij een vaste waarde. Al sinds mijn tienerjaren vond ik de weg naar mijn yogamat. Keer op keer ben ik verbaasd wat yoga mij allemaal brengt: de innerlijke rust, het feit dat ik zaken een stuk scherper zie en ik dichter bij mezelf blijf. 

Langzaamaan kreeg ik de behoefte om mijn yogabeoefening te verbreden. Niet alleen als verrijking voor mezelf maar ook als doel dit met anderen te delen. Het idee van Zin in Balans begon te groeien. Begin 2019 startte ik de Yin Yoga teacher training aan Yogaschool Noord in Amsterdam. Voor mij voelde deze stap als een verderzetting van mijn passie maar ook als een nieuw begin, een nieuwe afslag waarin ik – naast mijn job als HRmedewerker – ook zelf als yogadocente aan de slag zou gaan. 

Hoe meer ik nadacht over Zin in Balans hoe concreter dit voor me werd. Puzzelstukjes begonnen in elkaar te passen en naast de yogaopleiding vulde ook het stukje ayurvedisch massagetherapeut de puzzel aan. Vanuit mijn eigen behoefte aan het tot rust brengen van mijn zenuwstelsel door de vele dagdagelijkse indrukken en prikkels, kreeg ik tijdens mijn tienerjaren op geregelde basis een ayurvedische massage van mijn moeder cadeau. De heilzame werking ervan en de herinnering dat deze massages me vaak door moeilijke tijden hebben geholpen, is me steeds bijgebleven. Het idee van Zin in Balans werd me duidelijk: Ik zou zelf ook massages geven. Ik startte bijkomend de opleiding tot ayurvedische massagetherapeut en opleiding ontspanningsmassage.     

En zo werd eind 2019 Zin in Balans geboren. 

Maar hierbij stopte het niet. Mijn fascinatie voor innerlijke groei en bewustwording bleef aan mij trekken. Mijn droom werd groter en ik was vastberaden deze om te zetten in realiteit. Ik wist exact wat ik wilde. Zin in Balans zou niet langer enkel de plek zijn waar ik jou rust en ontspanning schenk. Het werd mijn droom om jou, vanuit rust en ontspanning, naar een next level in jouw leven te brengen.

In 2021 startte ik de opleiding tot lifecoach en mindexpert. Een diepgaande opleiding beginnende met mijn eigen verderzettend traject persoonlijke groei en ontwikkeling, een ware sleutel tot zelfbevrijding. Een intense opleiding die me fantastische kennis en inzichten gaf en me telkens in de ervaring zette door deze inzichten toe te passen. Ik leerde écht aan mezelf werken, een cadeau waar ik de rest van mijn leven baat bij heb. Ik leerde hoe de mind werkt en nog meer technieken en tools om ons leven te transformeren. Tijdens het intense en complete vervolgtraject tot lifecoach leerde ik hoe met deze inzichten, technieken en methoden ook anderen te gaan helpen. Het mastertraject tot mindexpert deed tenslotte de deuren open tot de nieuwe wetenschappen. Ik kreeg nog meer verbluffende inzichten over de mind en de invloed van het denken op de menselijke biologie en neurologie. Deze wetenschappen laten de kracht van het menselijk denken zien, een impact die veel groter is dan gedacht.

Wat ooit begon als een fascinatie draaide uit tot een echte passie. Een passie waar ik élke dag mee bezig ben. Mijn job als HRmedewerker liet ik inmiddels achter me en sinds oktober 2023 ben ik fulltime met Zin in Balans aan de slag. Het werd niet alleen de plek waar ik mezelf gevonden heb. Het werd ook de plek waar ik jou tot rust laat komen. En waar ik jou meeneem, jou ondersteun en samen met jou werk naar jouw gewenste transformatie.  

Hopelijk tot snel

Liefs,

Eveline Schaubroeck

Over mij