Over mij

Over mij ...

In 2001 studeerde ik af als maatschappelijk adviseur (afstudeerrichting binnen maatschappelijk werk). Sindsdien ben ik tewerkgesteld binnen human resources en sta ik in voor personeelszaken: van werving en selectie, loonadministratie, … tot het verlenen van sociaal-juridisch advies. Ik vind het fijn anderen te informeren en adviseren. Hun wegwijs maken en hen de nodige ondersteuning te kunnen bieden waar nodig, geeft me heel veel voldoening.

Naast mijn professionele leven hou ik ervan veel te sporten, vooral tennis en fietsen, en ben ik al jaren met yoga bezig. Al sinds mijn tienerjaren vond ik de weg naar mijn yogamat, de plek waar ik steeds tot rust kom. Ik volgde reeds vele yogareeksen en ook thuis rol ik heel frequent mijn matje uit. Keer op keer ben ik verbaasd wat yoga mij allemaal brengt: de innerlijke rust, het feit dat ik zaken een stuk scherper zie en ik dichter bij mezelf blijf. 

Vanuit mijn fascinatie voor innerlijke groei en zelfbewustwording volgde ik vele workshops: workshops rond hoogsensitiviteit, zelfontwikkeling, … Langzaamaan kreeg ik ook de behoefte om mijn yogabeoefening te gaan verbreden en me erin te gaan verdiepen. Niet alleen als verrijking voor mezelf maar ook met als doel dit met anderen te delen. Het idee van Zin in Balans begon te groeien. Begin 2019 startte ik de Yin Yoga teacher training aan Yogaschool Noord in Amsterdam. Voor mij voelde deze stap als een verderzetting van mijn passie maar ook als een nieuw begin, een nieuwe afslag waarin ik – naast mijn job als HRmedewerker – ook zelf als yogadocente aan de slag zou gaan. 

Hoe meer ik nadacht over Zin in Balans hoe concreter dit voor me werd en puzzelstukjes in elkaar begonnen te passen. Naast het stukje yogaopleiding, vulde ook het stukje ayurvedisch massagetherapeut de puzzel aan. Vanuit mijn eigen behoefte aan het tot rust brengen van mijn zenuwstelsel door de vele indrukken en prikkels kreeg ik tijdens mijn middelbare schoolleeftijd op geregelde basis een ayurvedische massage van mijn moeder cadeau. De heilzame werking ervan en de herinnering dat deze massages me vaak door moeilijke tijden hebben geholpen is me steeds bijgebleven. 

De ayurvedische geneeskunde is me dan ook blijven boeien en regelmatig haalde ik jaren later wel eens een boek van de bibliotheek om er opnieuw wat over te lezen. Met het idee van Zin in Balans werd het me duidelijk: ik wou me hier verder in verdiepen en zelf ook massages geven. Kort erna startte ik de opleiding tot ayurvedische massagetherapeut en volgde ik daarnaast een opleiding ontspanningsmassage.     

En zo werd eind 2019 Zin in Balans geboren, een plek waar ik jou tot rust wil laten komen, heel even weg van alle drukte. 

Warme groeten,

Eveline Schaubroeck

foto aan zee